Tarieven & vergoedingen jeugd & gezin

tarievenLeonie Verhoef is Orthopedagoog-generalist en Gz-Psycholoog. Zij is hierdoor als hoofdbehandelaar gekwalificeerd. 

Nieuwe regels vergoedingen GGZ hulpverlening
Voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar gelden vanaf 2015 nieuwe regels met betrekking tot hulpverlening. De zorgverzekeraar vergoedt niet langer de kosten vanuit de zorgverzekering, maar de gemeente waarin u woonachtig bent doet dit. Voor de gemeenten die vallen onder Haaglanden: Boontjesdoppen is aangesloten bij de vereniging ZZP jeugd GGZ Haaglanden.
www. kindenjeugdhaaglanden.nl
GGZ Praktijk Boontjesdoppen heeft een contract met Haaglanden (10 gemeenten, waaronder Zoetermeer, Pijnacker, Delft, Den Haag), ook in 2018. Dit betekent dat voor basis GGZ de hulpverlening vergoed wordt na verwijzing door de huisarts. Voor Lansingerland/Rotterdam heeft de praktijk geen contract. Mogelijk is dit in de toekomst anders.
Echter, u heeft zelf de keuzevrijheid om te kiezen voor een praktijk, ook buiten uw eigen gemeente. U kunt nooit gedwongen worden om bij een andere aanbieder terecht te komen, dan de aanbieder van eigen keuze. Ook dit is geregeld in de jeugdwet.
Voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar kan een PGB worden aangevraagd bij uw gemeente. Vaak loopt deze aanvraag via het jeugdteam van uw gemeente. Bij uw eigen gemeente is hierover informatie aan te vragen.
Ook binnen het eigen postcodegebied kunt u kiezen voor een PGB. U kunt dan zelf uw budget beheren en conform de geldende regels het geld besteden aan jeugdhulp. Een PGB is aan te vragen via het jeugdteam en loopt via de SVB.

Vergoede zorg voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar geldt alleen voor basis GGZ. Zaken zoals een intelligentieonderzoek vallen onder de niet-vergoede zorg en zijn voor eigen rekening.

Tarieven

20172018
Kennismaken met de praktijk ( max 30 min.) gratisgratis
Intake (90 min) € 140,-€ 140,-
Behandeling
– Per consult € 97, 50€ 102,50
– Avond, vanaf 19:00 uur € 110,-€ 112,50
– Zaterdag € 125,-niet meer mogelijk
Diagnostiek
– Intelligentieonderzoek  Vanaf € 760,-Vanaf € 760,-
– Persoonlijkheidsonderzoek Vanaf € 1200,-, afhankelijk van duur en oz middelenVanaf € 1750,-  (in overleg)
Adviesgesprek € 97, 50€ 102,50
Verslag (in overleg) Vanaf € 80,-Vanaf € 102,50
Mail en telefonisch contact Inbegrepen bij de consultprijsInbegrepen

Contant te voldoen tijdens de sessie (pinbetaling mogelijk), of door overmaking voor de volgende sessie op rekeningnummer NL INGB 0006 0870 00, ten name van GGZ praktijk Boontjesdoppen.

U kunt de afspraak tot 48 uur van tevoren veranderen.
Afspraken die binnen 24 uur worden afgezegd, worden voor de helft in rekening gebracht.
Afspraken waarbij u zonder afzegging afwezig bent, worden volledig in rekening gebracht.